Mijn stage bij Media2Net

Mijn stage bij Media2Net2019-01-31T18:09:33+01:00

Hoi, ik ben Jordy. Schooljaar 2018/2019 heb ik stage gelopen bij Media2Net in Hoogeveen. Media2Net was voor mij een plek waar ik veel nieuwe ervaringen heb opgedaan en nieuwe dingen heb geleerd. Ik kan met een goed gevoel terugkijken op het afgelopen half jaar. Benieuwd waardoor dit nou komt en wat ik nou allemaal geleerd heb? Lees dan snel verder.

Werkzaamheden

Media2Net is een eenmanszaak en richt zich voornamelijk op het maken van websites, webshops en online marketing. De werkzaamheden die je op een dag uitvoert hebben ook voornamelijk met deze drie punten te maken. Media2Net maakt gebruik van een content beheer systeem, genaamd: ‘WordPress’, dit is ook waar je de grootste gedeelte van de dag online in te vinden bent. Een systeem zoals WordPress is handig want op die manier hoef jij je alleen nog maar op het ontwerp en de uitwerking daarvan te richten. Je hoeft (bijna) niks meer in code te doen om je website werkende te krijgen.

Johannes Jordy Blanken

Leerdoelen

Voorafgaand aan mijn BPV heb ik de volgende leerdoelen gemaakt. Aan deze doelen heb ik gewerkt tijdens mijn stage bij Media2Net.

De basis van CSS leren

De basis van CSS leren

Ik weet aan het einde van mijn BPV de basis van CSS – een opmaaktaal voor websites – en weet ik dit ook toe te passen.

Weten hoe je een website van de grond tot eind af aan opbouwt

Weten hoe je een website van de grond tot eind af aan opbouwt

Ik kan en weet aan het einde van mijn BPV hoe je een website van de grond af aan tot aan de publicatie opbouwt.

Een logo/beeldmerk ontwerpen

Een logo/beeldmerk ontwerpen

Ik weet aan het einde van mijn stage hoe ik een logo/beeldmerk voor een bedrijf maak die er professioneel en goed uitziet.

Tijdens mijn stage heb ik heel veel geleerd over CSS en over hoe ik een website van begin tot aan de publicatie opbouw. Die twee leerdoelen zijn voor mij echt geslaagd. Met de laatste, waarin ik wil weten hoe ik een logo/beeldmerk kan ontwerpen, ben ik tijdens mijn stage wel mee bezig geweest, maar niet zo veel en regelmatig als dat ik dat bij de andere twee leerdoelen heb gedaan.

Ik had de basis van CSS al vrij snel onder de knie en heb toen de lat wat hoger gelegd om ook met andere (wat lastigere) CSS elementen dingen te gaan proberen. Ik vond dit een leuke uitdaging en heb hier veel plezier aan beleefd met het uitvogelen van hoe de verschillende CSS elementen werken. Aangezien ik gehoord heb dat we op school ook verder gaan met het leren van CSS denk ik dat ik nu wel echt al een flinke voorsprong heb op de andere medestudenten.

Tijdens mijn stage ben ik ook veel bezig geweest met het ontwerpen van websites en webshops in PhotoShop en het uitwerken daarvan in WordPress voor klanten.  Ik kan van mezelf al zien dat ik daar erg in gegroeid ben het afgelopen half jaar.

Mijn werk

Eindopdracht

Als eindopdracht heb ik ervoor gekozen om mijn portfolio website – die ik in het eerste leerjaar op school heb gemaakt in Adobe Muse – te vervangen. Deze website was duidelijk aan een upgrade toe en aangezien ik nu meer kennis heb door mijn stage bij Media2Net van CSS, HTML en WordPress leek dit mij een uitgewezen kans om mijn website van een upgrade te voorzien.

Zoals je kunt zien heb ik ervoor gekozen om naast de paarse kleur om ook een heldere blauwe kleur toe te voegen aan mijn website. Dit heb ik gedaan omdat ik de paarse kleur met bruin erg bij mij vind passen, maar tegelijkertijd ook best donker. Om toch meer contrast toe te voegen aan de website heb ik gekozen voor een licht blauwe kleur, die voornamelijk in een gradient terug komt samen met de paarse kleur. Als lettertype voor de titels heb ik ervoor gekozen om hetzelfde font te gebruiken als op de vorige website. De header is een titel met type effect, dit symboliseert naar mijn mening dat ik vooral veel met computers bezig ben.

Ik heb veel dingen die ik geleerd heb tijdens mijn stage bij Media2Net toegepast in m’n nieuwe website. Zoals het gebruik maken van CSS om tekst wit te maken en de meer ervaring omtrent WordPress en het thema Avada dat ik op heb gedaan.